Vegetarisk Raw Food restaurang i Prag

Maitrea

Idag när vi stapplade runt genom stan och ojade oss över att vi inte hittade någon av de restauranger vi blivit tipsade om så var vi nära på att ge upp, innan vi hittade detta magiska ställe. Vi kom in på en smågata bakom det stora torget och skämtade om att "alla guldbitar ligger gömda i de skymda kvarteren". Såg en restaurangskylt och med en snabb blick på menyn utanför och vi gick in, vilket förmodligen var ett av de bästa besluten vi tagit hittills på den här resan. Restaurangen såg inte mycket ut för världen varken utanpå eller inomhus, men oj vad det smakade. En helt vegetarisk meny med så mycket gott att beslutsångesten växte för varje rätt från menyn som jag läste upp i huvudet. Bestämde mig tillslut för en raw pasta gjord på zucchini med torkad svamp, chasew och parmesan. Till det beställde jag in tortillabröd med guccamole, röd pesto och hummus samt en alo vera dryck. Elin tog en sallad. Vi åt oss spräng-mätta men kunde inte motstå att beställa varsin efterrätt också eftersom att dessertmenyn var lika imponerande den. Varsin raw chokladkaka gjord på dadlar blev det, med varsin kopp rykande hett te med ingefära till.

Alltså, världens bästa ställe. Grym meny med helt sinnes bra mat, sjukt trevlig personal och billigt. Vi satt kvar i närmare tre timmar och bara njöt, när vi tillslut lämnade restaurangen så möttes vi av en klarblå himmel och strålande sol. På morgonen/förmiddagen så hade det varit grått och regnigt så det var en helt fantastisk överraskning! Kan verkligen rekommendera denna restaurang till alla er som besöker Prag, vi har planerat att äta där imorgon igen för att vi älskade det så mycket. 11 poäng av 10 möjliga! Maitrea heter den! GÅ DIT!

Gillar

Kommentarer

Hellofebruary
Hellofebruary,
Fina bilder ♡
nouw.com/hellofebruary
Elinasandqvist
Elinasandqvist,
Men ah ja älskarrrrr sånna desserter!! Mkt godare oftast än de gamla vanliga 😊
nouw.com/elinasandqvist
agnesvera
agnesvera,
paulawallin
paulawallin,
Åh va gott det lät!!
nouw.com/paulawallin
Amanda
,
Ska ut och äta med en kompis i Gbg i helgen, vart ska vi äta?? Vi gillar allt och det får inte vara sviiiiindyrt. Kramis

Instagram