Skrubba bort ångesten

Vardag, Personligt

Inlägget innehåller reklam för Nelly.com

Ansiktsmask HÄR. - Världens enklaste grej för att pigga upp. Ta en dusch, skrubba sig, lägga en ansiktsmask och sen smörja in sig. Jag testade först lermasken på bilden från L'oréal igår innan jag la den HÄR sheetmasken. Även om det inte trollar bort ångesten så gör det iallafall att man känner sig liiite mindre äcklig. Och eftersom att det är skönhetsvecka på Nelly så kan ni ange "MOA20" och få 20% på alla skönhetsprodukter. Hur bra? Precis vad man uppskattar den här årstiden.

Hej och godmorgon underbara ni. Hur mår vi idag? Bra hoppas jag? Men om inte så är det okej. Och du är inte ensam. Jag mådde dåligt igår. Alltså psykiskt, var väldigt nere och allt kändes bara jobbigt. Inte alls konstigt egentligen och jag vet att jag måste låta mig ha sådana dagar men det är jobbigt. Och som om det inte vore nog så jobbig med det som hänt så känns det rent allmänt som allt i mitt liv står stilla just nu. Eller i varje fall går väldigt trögt. Känner mig otroligt oproduktiv, omotiverad och är helt ärligt inte peppad på någonting. Har också kommit in i en period där jag sover länge. Eller ja länge och länge, idag vaknade jag vid klockan 09.00 när jag hade tänkt gå upp vid 06.30. Jag gillar ju egentligen att gå upp tidigt, tycker det känns mysigt lite pirrigt att vara vaken innan dagen riktigt börjat. Så att jag vaknat sent flera dagar i rad tror jag också är en faktor till att jag känner mig nere. Men å andra sidan så är man ju så trött den här årstiden? Aja, det är inte lätt.

Jag har hur som helst inte haft någon drömstart på 2019 direkt. Och på tal om 2019 så har jag så gott som skrivit klart min årsresumé av 2018. Det tog sin lilla tid och det grävde upp många minnen och känslor. Jag kan tycka det är jobbigt att kolla på bilder och videos från innan allt hände och när "allt var bra" för det gör att jag känner mig så hjälplös. Jag tycker delvis synd om mig själv på dom där bilderna och videorna eftersom att jag är helt ovetandes om vad som komma skall, plus att det skrämmer mig hur fort livet kan ta en ny vändning. Hur fort saker kan förändras. Sen var det också såklart jobbigt att skriva sista delen. Allting är ju fortfarande väldigt färskt och svår att ta in. Som ett öppet sår, det svider när jag pillar på det för mycket men jag måste fortfarande rengöra det så att det tillslut kan läkas. Det är också svårt att skriva om det och inte bli alltför djup och privat. Just nu känner jag kanske att texten är för personlig att dela med mig utav. Jag har sparat den i ett litet arkiv på min dator, precis som jag gjort med många andra textrader, och tänker att jag ska läsa igenom det igen när jag orkar och bestämmer då hur jag gör.

Jag ska åka hem till mamma i Alingsås imorgon tänkte jag och sedan spendera helgen där. Jag hoppas att det får mig att må bättre. Om så inte helt hundra så vet jag iallafall att jag blir lugn av att vara där. Att sitta i vardagsrummet och blicka ut över sjöutsikten. Att ta en promenad runt Gerdsken. Vakna i mitt flickrum, mötas av mamma som står och stryker i köket, dricka kaffe tillsammans i vardagsrummet osv. Jag älskar min vardag i Stockholm också, att vara sambo med min pojkvän och allt det där. Men att åka till Alingsås över en helg är som en mini-vacay för mig. Typ som en spahelg. Harmoni i ren å skär klass.

Och det här med saker man mår bra av, jag unnade jag mig en massage igår när jag kände mig nere. Det stod mellan det eller ett yin yoga pass. Två saker som jag alltid mår bättre utav. Ångest gör ju att kroppen spänner sig och blir stel så då passar det bra att mjuka upp den med hjälp av massage eller att sträcka ut och andas ut på ett yoga pass. Och idag! Så kommer Anastasia till Stockholm och vi ska äta lunch och träna tillsammans. Det mår jag också bättre av, att omringa mig av människor som gör mig glaaad. KRAM PÅ ER, hoppas ni får en fin onsdag!

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
IsabellePettersson,
Hoppas allt blir bättre igen!! Ta hand om dej❤️❤️
nouw.com/isabellepettersson
janielindahl
janielindahl,
Finaste Moa, tycker det är så fint att läsa om hur nära din relation är till din mamma ❤️ Hoppas att du får må bättre när du landar hemma i flickrummet, kan betyda så mycket att bara komma hem till den bekanta tryggheten 💕 Kramar & kärlek till dig!
nouw.com/janielindahl
ellicalundgren
ellicalundgren,
Så fint av dig att dela med dig av det du går igenom Moa! ❤️
nouw.com/ellicalundgren
Makeupbyronjah
Makeupbyronjah,
Har oxå ångest och vissa dagar vill man bara sitta och gråta..💗 fortsätt med det du gör!💗kram
nouw.com/makeupbyronjah
ByHilma
ByHilma,
Älskar din blogg, så fint och viktigt inlägg❤️
nouw.com/byhilma
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
❤️❤️❤️
nouw.com/amandaparkkinen
Sandra
,
Min pappa gick bort för 1,5 år sen. Det var väldigt hastigt, och chocken och ångesten var ibland outhärdlig. Tror det är helt normalt att du är trött och sover längre än vanligt. Det var precis samma för mig. Sorgen tar så otroligt mycket ork och energi. Om du vaknar en morgon och känner att näe, jag vill inte gå upp idag. Strunta i det då och låt dig själv få den vilan. Det kommer alltid en ny dag imorgon och då kanske du känner dig lite starkare. Lättare sagt än gjort när ångesten äter upp en inifrån, jag vet. För att ge lite ljus i det hela kan jag säga att du kommer att ta dig igenom det! Det tar tid, men till slut ändrar sorgen form och livet kan återgå till en form av vardag utan ångest som gör sig påmind hela tiden. Det tog ungefär ett år för mig att komma till den platsen där jag kände att jag faktiskt kan leva vidare med sorgen som en del av mig. Jag vill väl egentligen bara säga att du inte är ensam. Det är förjävligt, men du klarar det! <3
moamattsson
moamattsson ,
<3 Tack snälla. Det gör bara så fruktansvärt ont när dom där sorgattackerna kommer att jag hela tiden försöker undvika det, men vet ju att det känns bättre efteråt så försöker tillåta mig själv att bryta ihop. Tack igen. Och du är strak du med!!! Skickar massa massa kramar.
nouw.com/moamattsson
Onephoto
Onephoto,
Bra tips 👌🏼🌟
nouw.com/onephoto
Ellen
,
Känner igen mig så mycket i det du skriver❤️
Vill pusha dig att ta tag i det när du känner att du är redo. För mig så bearbetade jag mitt när det gått 7år, men såå värt de. Jag gick till en psykolog och grät som att det hänt dagen innan ungefär 😊) men så skönt efteråt!! Nu har jag funnit en inre styra och harmoni igen. Det går upp och det går ner ❤️ Men man är aldrig ensam! Tack för att du delar och sätter så bra ord på många saker.
Kram
moamattsson
moamattsson ,
Tack själv underbara du! Tanken har slagit mig att gå och prata med någon men kommer precis som du säger göra det när jag känner mig helt redo. MASSA KRAMAR TILLBAKS!!!<3
nouw.com/moamattsson
gertrudes
gertrudes,
Världens bästa Moa <3 Love
nouw.com/gertrudes

Instagram