Se bra ut = må bra?

Personligt, Texter

Falskt. Utsidan kan spegla mycket från insidan men att man inte mår bra i sig själv klockan 03.00 på natten när man inte kan somna för att ångesten sitter i magen, hjärnan och hjärtat behöver inte synas ute bland folk en solig vårdag.

Jag har mått så bra i mitt liv, jag har mått så fantastiskt bra att jag nästan inte vågar säga att jag har mått dåligt. För att det känns otacksamt, som ett hån mot folk som har det värre. Jag vet att det inte är så. Vet att jag inte borde tänka så, men ändå så gör jag det. För det känns genant. Just nu mår jag bra, som jag gör för det mesta. Jättebra faktiskt. Men jag vill minnas att jag har mått otroligt dåligt i perioder också. Det är jävligt mörkt där nere och jag är nog en person som inte fattar hur kasst det varit förrän jag kommer ur det.

Perioder i mitt liv som jag, enligt mig själv, sett bäst ut utseendemässigt mådde jag skit under. Jag minns hur jag kunde sätta upp mål och poängen med det hela var väl egentligen att må bra i slutändan. Jag struntade i hur jag mådde på vägen dit, för när jag väl nått målet så skulle jag vara lycklig. "Vill man bli fin så får man lida pin" eller vad det nu är man säger. Men om man vill må bra då? Måste man lida pin då med? Är det verkligen en lång, jobbig och mörk väg till lycka? Nej. I själva verket så är resan mot målet minst lika viktig att den ska få dig att må bra som själva slutmålet.

Jag ville må bra i mig själv, vem vill inte det, och trodde att det handlade om något yttre. "Jag hade varit så lycklig om jag haft ett thigh gap" tex. Nej, du kanske blir ännu lyckligare av sånna där saker (ifall det nu är något du strävar efter) om du redan mår bra och resan dit får dig att må bra. Men inget av det där kan ta dig upp från något svart till total lycka.

Här är en bild från när jag var hur jävla snygg som helst men mådde som en påse skit på insidan. Absolut inte värt det.

Gillar

Kommentarer

lindansarmama
lindansarmama,
Väldigt bra skrivet!
nouw.com/lindansarmama
moamattsson
moamattsson ,
Tack så mycket!<3
nouw.com/moamattsson
carolinelindfors
carolinelindfors,
Jättebra skrivet!!
nouw.com/carolinelindfors
Emma,
Fantastiskt skrivit och så jävla viktigt! Det är inte värt det, som du skriver. Man är faktiskt som vackrast när man på insidan är lugn och glad i själen. Vårt enda liv är inte till för att må dåligt över oss själva, det är inte värt att lägga tid på att sträva efter att forma sig själv till något man inte egentligen vill! Kram!!! PS. Du är oslagbart fin nu. Det strålar om dig och att du mår bättre nu är ju trots allt det viktigaste!
www.emmaohlssson.blogg.se
petralundgren
petralundgren,
Åh jättebra skrivet!!
nouw.com/petralundgren
Sarah
,
Så sant, Jättebra skrivet!! 😊
Magnus Engberg,
Asså omg jag kan sååå känna igen mig i det du berättar. Oftast är det på utsidan inte alls som på insidan. Jag var själv med i ett nätverk där vi hela tiden skulle presentera en snygg yta men på insidan så var det ett helvete. La upp ett klipp om det på youtube. Vemma hette nätverket; https://www.youtube.com/watch?v=o8hZY02m_ZI
www.youtube.com/watch?v=o8hZY02m_ZI
Alice
,
Grymt skrivet! Stort av dig att dela med dig av dina tankar och erfarenheter ang detta ämnet...

Hade vart intressant om du berätta om vad du åt och inte åt då jämfört med idag. Samt hur din träning såg ut då kontra idag..? Vad du själv tror är anledningen till att du mår bättre och är gladare än vad du var när den bilden togs tex 😊

Tycker verkligen att du ör grym och är så glad att du har börjat blogga!!!
Malin,
Så sant, fastnade själv i anorexin för ett par år sedan och kämpar dagligen att bli av med hjärnspökena!
www.blondehair.blogg.se
Andreatherese
Andreatherese,
Grymt bra skrivet!
nouw.com/andreatherese
amanda
,
Har aldrig kommenterat (klassiskt att skriva så men de är sant) och jag kände att de var dags. Jag bläddrade tillbaka till det här inlägget för att jag behövde det idag. Du verkar vara sjukt hälsosam i huvudet, du verkar ha en balans mellan träning kost fest osv. Hur uppnår man det? Vad har hjälpt dig? Dagens samhälle och våra krav vi tjejer ställer på oss själva är faktiskt helt sjuka.

Jag känner inte dig men jag gillar dig och din blogg. Självkärlek är de viktigaste och de lyser av de på din blogg och jag älskar de. Jag hoppas du skriver mer såna här texter, dom är så himla viktiga<3

Tack! Ha en grym helg!!!

Instagram