Saker jag är bra på vs saker jag är mindre bra på

Personligt

Tre saker jag är bra på:

Att komma i tid. Ska jag möta upp någon eller dylikt så är jag alltid där på utsatt tid, om det inte är för att kollektivtrafik eller något sånt som inte jag kan styra över själv krånglar. Jag tar hellre en buss som är framme tjugo minuter för tidigt än en som gör att jag kommer komma några minuter för sent. Egentligen så är det här nästan inte ens något positivt i dagens samhälle då folk i allmänhet är så fruktansvärt dåliga på att komma i tid. Tror jag att jag kommer komma bara en minut sent så skyndar jag mig allt jag kan och när jag väl kommer fram så får jag vänta på den andra personen ändå.

Att bita ihop. Ibland så kan jag vara en riktig gnällspik men oftast så biter jag bara ihop och gör det. Handlar om allting egentligen. Att bara bita ihop trots att det känns trist och tråkigt, som att ta sig till gymmet en dag allt känns extra grått till exempelvis.

Att visa uppskattning. Jag tröttnar aldrig på att säga till mina nära hur mycket jag uppskattar dem och berätta vad de betyder för mig. Kan säga att jag älskar någon tre gånger i en mening bara för jag verkligen vill att personen ska veta det. Är väldigt generös mot personer som står mig nära och älskar att göra dem glada i både form utav handlingar och ord.

Tre saker jag borde bli bättre på:

Att sluta älta saker. Jag kan gå runt och må väldigt dåligt över gammal skit periodvis eftersom att jag har svårt att släppa det. Jag kan förlåta folk men inte glömma lika lätt. Däremot är jag väldigt noga med att försöka hålla det inom mig i sånna fall, har man förlåtit en person för något så är det väldigt illa av en att dra upp det gång på gång ändå efter. Här kommer biten jag är bra på in, att bita ihop. Jag biter ihop inför andra men måste lära mig att komma över mina egna hjärnspöken.

Att kunna säga nej. Jag är ofta rädd för att göra andra besvikna och hakar på saker jag kanske egentligen inte riktigt vill. Har svårt för att säga ordet "nej", i en mening som "nej, jag vill inte" eller "nej, jag kan inte". Det närmsta jag kommer ett nej är väl "Jo, kanske det". Och sen blir det svaret tolkat som ett ja och då kan jag inte dra mig ur. Måste sluta vara så rädd för att trampa andra på tårna och sätta mig själv i första hand oftare.

Att spara pengar. Jag tror att jag behöver göra upp en ekonomisk plan för mig själv. Göra en lista på saker jag verkligen vill ha och ska spara till och sedan räkna ut hur mycket jag behöver sätta över av min lön varje månad för att kunna köpa det utan att leva som en fattig kyrkråtta resterande dagar utav månaden. Räkna ut ett belopp, som jag absolut inte får komma över, som jag kan lägga på spontanköp. Just nu har jag bara en lång lista på saker jag vill ha men ingen plan hur jag ska lägga upp mina köp. Blir att jag slänger bort för mycket pengar på saker som jag vill ha för stunden. Gäller att tänka långsiktigt, men det är lättare sagt än gjort.

Tror det är viktigt att ibland stanna upp och uppskatta sig själv för ens fina sidor och saker man är bra på. Men även att ta fram saker man är mindre bra på och kan jobba upp.

Gillar

Kommentarer

amandahallden
amandahallden,
Vilket roligt inlägg 😃 / 21 år och mamma till A
nouw.com/amandahallden
Pdersten
Pdersten,
Är också dålig på att sluta älta saker och ser ofta fram emot saker istället för att njuta av stunden, man får jobba på att leva i nuet! <3
nouw.com/pdersten
byelinnilsson
byelinnilsson,
Riktigt roligt inlägg, gillar när du gör "listor"!! 😘
nouw.com/byelinnilsson

Instagram