PHOTO

Min kamera

Jag använder mig utav Canon EOS 6D med ett objektiv på 50mm. När jag köpte den här kameran så såg jag det som en investering i min blogg osv, därmed en investering i mig själv. Den var inte billig, allt som allt så gick det på strax över tjugo tusen... Inte världens roligaste utgift men jag får ju så mycket tillbaks utav den. Jag älskar att fota och jag älskar även att bli fotad, och just nu så känns det faktiskt som att jag älskar att blogga också. Den är ett väldigt bra hjälpmedel till bloggen precis som till andra sociala medier, ex Instagram osv. Kameran har wifi och på så vis så kan man enkelt blogga från mobilen med proffsiga bilder direkt och man kan även leverera bilder med kvalité på instagram. HÄR hittar ni en återförsäljare till den där ni kan läsa mer. Jag köpte min i affären Scandinavian Photo som ligger i Mölndal i Göteborg.

Mitt objektiv

Objektivet är som jag skrev 50mm. Jag köpte mitt objektiv samtidigt som kamerahuset på Scandinavian Photo. När jag köpte min kamera så förklarade jag i vilket syfte jag skulle använda den och vad för typ av fotografering objektivet främst skulle passa till. Personalen var väldigt hjälpsamma och hjälpte mig att ta fram det rätt. Jag sa att jag ska fota mig själv och vad jag gör på dagarna (haha), typ fota mat och kläder osv. Till kamerahuset jag valt så fanns det tre stycken olika objektiv som liknade varandra som jag var intresserad utav. Det billigaste. mellantinget och det dyraste (bra, bättre, bäst). Jag köpte det mittersta då prisskillnaden från det och det bästa skiljde sig extremt mycket. Mitt kostade runt 3500 kr, tror jag, och det dyraste låg på 15000(!!!) kr dvs nästan lika mycket som själva kamerahuset i sig kostar. Här är olika återförsäljare till objektivet jag använder mig utav: LÄNK.

Jag är väldigt nöjd med min kamera, man får vad man betalar för. Angående hur jag använder den så kommer jag tyvärr göra er besvikna och säga att jag inte har lärt mig den helt hundra ännu. De få inställningar jag har gjort har min vän Alice hjälpt mig med. Vet att hon har ändrat skärpedjupet så att bakgrunden ska bli suddigare. Om jag inte minns fel så skulle det vara på lägsta möjliga siffran (1,4 för mig) för att det skulle bli så(?).

Däremot så har jag planerat att gå en fotokurs så fort tid finns. För att lära mig mer om min kamera och kunna använda den till sin fulla potential!

Många som har frågat vem det är som tar bilderna på mig till vardags. Haha, det är ingen specifik fotograf utan den som finns tillgänglig. Dvs familjemedlemmar eller vänner beroende på vem jag umgås med. Tex i Mexico så var jag där med fem andra olika personer och hade ingen utsedd fotograf som var tvingad att springa efter mig och fota. Jag har dock ett stativ som jag köpte för längesen som ska passa till denna kameran men har faktiskt inte provat det ännu!

Redigering

Hittills så har jag för det mesta bloggat från min dator och där har jag faktiskt inget vidare bra redigeringsprogram. Jag använder mig utav iPhoto som är Macs fotoprogram eller så redigerar jag direkt här via Nouw när jag laddar upp bilderna. Här är ett exempel på redigering från iPhoto:

Innan

Efter

Väldigt simpelt och krävs inte någon vidare ansträngning.

Angående bilderna på Instagram så är det lite annorlunda eftersom jag då redigerar via mobilen med andra program osv. Visar er det i ett inlägg som förhoppningsvis kommer upp ikväll imorgon! Har ni förresten tips på något redigeringsprogram online, dvs inget man behöver ladda ner, så kommentera gärna! Inte för avancerat dock.

Gillar