PALEOBARS RECEPT & RESULTAT

Du behöver:

200 g dadlar

1 dl gojibär/mullbär/psyalis

1 dl mandlar

1 dl cashewnötter

1 dl paranötter

1/2 dl riven kokos

2 msk kokosolja

2 msk kakao

10 droppar steviadrops (rasberry)


Mät upp och rosta nötterna i en torr stekpanna.

Mixa ca hälften av de rostade nötterna i en matberedare. Tillsätt sedan resten av nötterna och mixa lite lätt så de blandas större och mindre bitar.

Häll över de mixade nötterna i en bunke.

Smält kokosoljan och häll i mixern tillsammans med dadlarna (urkärnade) och kakaon.

Tillsätt steviadroppar och de torkade bären samt kokosen och mixa ihop till en deg.

Häll i nötblandningen i degen och blanda ihop med händerna för bäst resultat.

Klä en bakform med bakplåtspapper och fördela degen i formen för att släta ut den till ett jämt lager.

Låg stå i kylskåpet och stelna i minst en timme.

Ta ut ur kylskåpet och skär upp barsen i önskad storlek.

Såhär fina blev dom! Och jättegoda. Var inte alls svårt att göra. Jag och Elin hämtade inspiration från ett recept på internet men tog bort och tillsatte som vi själva tyckte skulle bli bäst.

Gillar

Kommentarer

Matochannatstök
Matochannatstök,
Trevligt recept men tror på att hoppa över stevian nästa gång, dadlar är söta nog. Och eventuellt testa honung istället så får man i sig mineraler som kalcium och magnesium. Kika på min blogg så kommer det tips lite titt som tätt!
nouw.com/matochannatstök
EmmaaFrida
EmmaaFrida,
Ser jättegott ut 😍
nouw.com/emmaafrida

Instagram