Min student och tiden efter

Personligt

31:e maj 2013 tog jag studenten. Nu är det mer än tre år sedan, vilket känns helt sjukt samtidigt som det verkligen känns som om det var längesedan det hände. Jag gick mina tre år i gymnasiet på Alströmergymnasiet, det enda gymnasiet som finns här i Alingsås, och läste ekonomi. Fast tre år blev det inte riktigt faktiskt, eftersom att jag bytte skola efter en termin i Göteborg med en helt annan inriktning. Jag har faktiskt ingenting positivt att säga om min första skola, och att jag bytte både inriktning och skola var nog ett utav de bästa valen jag gjort hittills i livet.

Jag har tidigare skrivit att jag absolut hade kunnat tänka mig att gå om gymnasiet om jag fick chansen. Just för att jag hade så himla roligt. Jag hamnade verkligen rätt, fick världens roligaste klass och att gå i skolan i Alingsås gjorde att jag fick upp kontakten med många utav mina äldre vänner. Något jag idag är väldigt, väldigt glad över. Började till exempel i samma klass som Elin, min bästa vän. Och vet inte vad jag skulle gjort utan henne idag.

Jag gick ut med bra betyg, faktiskt. Det var lite körigt i början eftersom jag hade missat en hel termin med ämnen jag inte hade läst i min tidigare inriktning. Så man kan säga att jag hade dubbelt så mycket som alla andra att göra den andra terminen, men jag tog igen det! Jag hade som sagt inga problem med att gå till skolan, eftersom jag gillade allt med den så mycket. Det enda ämnet som gav mig en klump i magen var spanska... Och det var inte beroende utav själva ämnet, för det hade jag redan läst i tre år innan, utan pga min hemska lärare. Uh, får fortfarande ont i magen när jag tänker på henne. Hon var verkligen den enda människan som gjorde min gymnasietid dålig, är inte det sjukt? Jag och min kompis skrev tom en låt om hur mycket vi hatade henne.

På flaket så skrev vår klass "vi vet mer om Svens hund än vad vi vet om ekonomi". Sven var våran mentor och han var helt underbar, han pratade mycket och ofta om sig själv och sin hund. Jag brukar stöta på honom när jag är ute och går och han är alltid lika trevlig. Bästa Sven.

Dagen innan min studentdag så smsade jag min mamma och frågade om hon kunde köpa en vit klänning till mig. "Vilken?" svarade hon och jag sa "köp nån ba". När klockan ringde på studentdagen innan champagnefrukosten så var jag så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Tänkte att "äsch, jag kommer ju ändå ha en keps på huvudet och blommor runt halsen så ingen kommer tänka på hur jag ser ut" haha. Champagnefrukosten fortsatte på ett dåligt spår då min mor hade köpt alkoholfritt bubbel till mig, så jag drack öl istället! Organiserad och bra människa man var!

Annars så var hela min studentdag hur bra som helst. Studentfesten minns jag inte lika mycket utav dock, men vet att det slutade med att jag glömde min mössa på donken... Som tur var är den i säkert förvar idag (fast vem bryr sig? Kommer aldrig använda den igen).

Jag hade världens partysommar och var utomlands fyra gånger på en sommar. När jag väl var hemma så hängde jag på First hotell Grand nattklubben eller Mangiamo (de enda två uteställena vi har här i Alingsås).

Nu har tre år gått sedan dess och vad har hänt på dessa tre år? Vad har jag hunnit med och åstadkommit? Här kommer en liten lista med några saker:

Jag har känt på hur det är att vara arbetslös, en kort stund. Det var gött till en början men uttråkande och händelselöst tillslut.

Jag har haft fem stycken olika jobb. Två butiksjobb, servitris, ICA och nu mitt eget varumärke (mina sociala medier).

Jag har flyttat utomlands. I slutet av januari 2014 så flyttade jag till Spanien helt själv. Jag bodde där i lite mer än fyra månader och jobbade fem dagar i veckan på en Beach Club. Långa dagar, vi snackar typ från tio på morgonen till tio på kvällen, med en egentligen kass lön. En väldigt nyttig erfarenhet dock.

Jag har utökat min bekantskapskrets och har mer vänner än jag någonsin skulle kunnat drömma om.

Jag har också sagt upp kontakten med en hel del människor, många som det egentligen tog alldeles för lång tid att bli av med.

Jag har rest mycket, varit utomlands på semester minst tio gånger.

Jag har även rest för att upptäcka världen ensam med min bästa vän. Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Nya Zeeland, Fiji och Australien på fyra månader.

Jag har haft världens bästa sommar två somrar på rad och förhoppningsvis så blir detta den tredje!

Jag har träffat min pojkvän AKA mitt allt på jorden<3

Jag har börjat blogga vilket har varit något utav det absolut bästa jag gjort. Det har givit mig otroligt mycket möjligheter och jag har nu ett jobb som jag älskar.

Jag har insett saker, mycket om vad som är viktig och inte viktigt här i livet.

Jag har vuxit som person och det känns som om jag har hittat mig själv. Inte helt och hållet, men är en bra bit på vägen.


Inte världens sjukaste lista, men en liten del av vad som hänt iallafall. Är spänd på vad framtiden har att erbjuda!

Gillar

Kommentarer

gabriellaandersson,
Åh så härligt inlägg!!! älskar att tänka tillbaka!
gabella.devote.se
agnesvera
agnesvera,
claratime
claratime,
Åh vad roligt att läsa! Nästa år är det min tur att springa ut!
nouw.com/claratime
idaolssonholmqvist
idaolssonholmqvist,
Så kul att se bilder och höra hur andra upplevde sin student! Jag har dock ett år kvar jag. =)
nouw.com/idaolssonholmqvist
Hanna
,
Läste det som om du brukar stöta på, alltså flörta med, din gamla mentor när du är ute

:)
Amanda
,
Kul inlägg!! Skulle inte du kunna skriva mer om din och Elins vänskap? Hur ni träffades? När ni träffades? Ni verkar vara sååååå Goa vänner, en sån vänskap man vill ha!
Tess
,
Kan inte du berätta om eran långresa? Eran resrutt och lite hur ställena var? 😊
Cornelia
,
Vilka naturliga, fina läppar du hade. 😊
Du har nog blivit storleksblind, vilket är normalt när man fyller läpparna. Men du borde inte fylla i mer nu.. Ser faktiskt inte bra ut alls...

Liknande inlägg

    Instagram