Köttbulle-guide i Stockholm

Mat & Recept

Av fyra dagar i Stockholm så åt jag köttbullar tre gånger, på olika ställen. Så tänker att jag kör ihop en liten mini "köttbulle-guide" istället för tre separata inlägg. Kom igen, det blir kul!

Först ut var Sturehof. Jag var så hungrig här att jag var fast bestämd om att välja köttbullar med extra sås istället för räkmackan som Molly rekommenderade, trodde nämligen inte att jag skulle bli mätt på den. Men oj vad jag ångrade mig. Både Hanna och Molly tog räkmackan och den var gigaaaantisk samt otrooligt god. Mina köttbullar däremot... Dom gick absolut ner i min hungriga mage, men ingenting jag skulle beställa igen. Köttbullarna kändes liksom lite gummi-aktiga i konsistensen, såsen var för svag och rinnig för min smak och det var inte speciellt mycket mat på tallriken heller. Nja, dessa kötbullar får 2 av 5 av mig. Men trevligt ställe annars, och dom hade mycket annat gott på menyn som jag mer än gärna återvänder och smakar.

Det här var första gången som jag åt på Escalier, har bara varit där och druckit drinkar, vin, champagne och ja you name it innan. Men herreguuu vad jag har missat något! Den här rätten var något utav det absolut godaste jag ätit någonsin. Pasta med kötbullar i tomatpuré toppat med parmesan låter kanske inte som något speciellt men jag kan inte ens beskriva hur gott det var! Det enda minuset var att portionen var liten, hade lätt kunnat trycka minst en till haha... Så denna får 4,5 av 5, hade helt klart fått högsta betyg om portionen var större!

Underbara, fantastiska, älskade Riche. Jag antar att ni redan vet hur min bedömning av dessa köttbullar kommer lyda, då både jag och många andra bloggat om dom tidigare. De här köttbullarna är och föreblir någonting av det absolut finaste vi har här i Sverige. Skulle kunna äta dom till frukost, lunch och middag varje dag och aldrig tröttna. Förvånad att jag bara beställde dom en gång under min vistelse i Stockholm denna veckan faktiskt. 5 av 5 i betyg alla dagar i veckan! Smaken är något utöver det vanliga, köttbullarna är stooooora, man får mycket mos och såsen är nog det mest perfekta av allting. Jag är såld.


Andra ställen i Stockholm som jag har testat köttbullar på är bland annat Broms. Skulle säga att dom får 3,5 av 5 i betyg, men får man inte köra med halva poäng så är dom närmare en fyra än trea! . Och även Taverna Brillo, där har dom kalvköttbullar i tomatsås med pasta och parmesan, liknande de på Escalier men precis som där så är portionen för liten för min smak (tycker nästan alltid det är så när man äter pastarätter på restaurang?)... Så dom får 4 av 5!

Gillar

Kommentarer

agnesvera
agnesvera,
Ser grymt gott ut!
nouw.com/agnesvera
SarahShevach
SarahShevach,
Ahhhh vad gott!
nouw.com/sarahshevach

Liknande inlägg

    Instagram