Kalla det hybris om ni vill

Personligt, Åsikter

När jag gick i lågstadiet och mellanstadiet så blev jag retad för mina läppar. Inte något jättefarligt men tillräckligt för att jag skulle komma hem och be mina föräldrar på mina bara knän att få operera dom mindre. Jag minns tydligt ett tillfälle på fritids när vi satt några flickor tillsammans och frågan "vad hade du ändrat på dig själv om du bara fick ändra en sak?" kom upp varav jag svarade "ingenting". Vad skulle jag svara? Jag var ett barn utan någon aning om vad det fanns för skönhetsideal där ute. Ett barn som inte ens visste vad ordet "komplex" betyder. En annan flicka kollade på mig, la huvudet på sned och sa "lite mindre läppar kanske?". Alla andra nickade. Åttaåriga jag gick hem och trodde att det var något fel på mitt utseende. Är inte det ganska skevt? Ca tio år senare så satt jag sminkmodell åt samma tjej som lagt kommentaren på fritids många år innan. "Gud, dina läppar är så fina", sa hon samtidigt som hon målade dom. Detta är alltså på riktigt, fattar ni vilken vinst det var för mig? Inte för att jag fortfarande mådde dåligt över det hon hade sagt eller hade något agg kvar mot henne. Trots att det inte var någon vidare stor grej så kändes det bara som en sådan himla seger att höra.

Vet ni vad det är absolut inget som helst fel på? Att vara nöjd med sig själv. Vet ni vad man mår bra av? Att må bra i sig själv.

När jag gick i högstadiet så var jag den osäkraste människan on earth. "Kan jag ha på mig det här eller kommer folk att vända sig om? Och varför kommer dom att vända sig om i sånna fall? För att jag är för utmanande klädd, för att jag är ful? Varför?". Fick jag en hatkommentar så gick jag sönder, jag var så beroende av vad folk tyckte om mig.

Året är 2016 och jag älskar mig själv. Inte alltid, såklart, ibland kan jag både bete mig förjävligt och se förjävlig ut med för den delen. Men oftast så är jag faktiskt bäst i världen och jävligt snygg. Oslagbar och framförallt oförstörbar. Äntligen så har jag kommit till punkten i mitt liv där jag ser min fulla potential. Och om det gör dig provocerad så drar jag slutsatsen att du inte trivs så bra med dig själv. Ingen kommer någonsin kunna berätta för mig hurdan jag är eller vad jag har rätt och inte rätt att tycka om mig själv. Skriver jag att jag är snygg så får jag hat för att jag "tror mig" och "borde komma ner på jorden". Skriver jag att jag känner mig ful så vill jag bara ha uppmärksamhet. Jag bryr mig inte längre. Jag vet att det inte är något fel med att älska sig själv.

Kalla det hybris om ni mår bra av det. Jag mår bra utav av att må bra i mig själv. Hoppas ni får testa det någon gång i era sorgliga små liv.

HÄR har ni ett riktigt bra inlägg som min fina vän Emmy Winther skrev för ett tag sedan. Grym tjej det där. Vänligen läs. Och för all del, lämna en hatkommentar också om ni blir provocerade. Den enda det kommer sänka är dig själv.

Gillar

Kommentarer

idaocholivia
idaocholivia,
Så jävla rätt! Bästa bästa
nouw.com/idaocholivia
charlottevonbraun
charlottevonbraun,
Så jäkla rätt på alla plan! Big up verkligen
nouw.com/charlottevonbraun
sara
,
Vem fan bryr sig gråt lite mer din nolla
carolinelindfors
carolinelindfors,
Så jävla bra skrivet!
nouw.com/carolinelindfors
Lise,
Grymt bra inlägg! Det stämmer så himla bra.
liselike.devote.se
linneaaxling
linneaaxling,
SÅ sjukt bra skrivet verkligen!! Helt rätt! 👊����
nouw.com/linneaaxling
Lucas
,
Väldigt bra skrivet och kul verkligen att du är trygg i dig själv. Tycker tyvärr att det är tråkigt att du förstör det här bra inlägget med kommentaren "hoppas ni upplever det i era sorgliga liv". Har inget emot att tycka om sig själv, men en sådan kommentar har inget med innehållet tyvärr, blir som att sätta sig på en piedestal.. Utöver det, fint skrivet.
David
,
Varför skulle någon bli "provocerad" för att du gillar dig själv? Bryr sig folk så himla mycket? Till skillnad från många andra människor i världen verkar du vara en ganska privilegierad människa som kan få det mesta du vill ha, dessutom ser du väldigt bra ut, jag är inte överraskad över att du mår så bra.
Erika
,
Gick inte du på Plusgymnasiet och mobbade folk första året? så bra är du själv inte jämfört med tjejen du prata om från dagis. Du utsatte folk i äldre ålder, du gjorde det barn gjorde mot dig på dagis fast på gymnasiet (och säkert under mellan- och högstadiet). Sorglig är du om någon Moa..
moamattsson
moamattsson ,
Vet verkligen inte vad du menar så berätta gärna mer?
nouw.com/moamattsson
Cornelia,
Du är då jävla snygg!! Låt ingen annan säga nått annat
candevis.se/

Liknande inlägg

    Instagram