Juice Detox

Mat & Recept

Jag har bestämt mig för att köra en juicedetox. Men bara under en eller möjligtvis två dagar. Tror varken att jag orkar eller behöver mer. Sökte på juicedetox och läste detta:

"Är du trött och stressad, konstant sötsugen eller har svårt att sova om nätterna? Då kan det vara dags att starta om kroppen med en juice-detox. När du fastar med färskpressade juicer rensas kroppen från slaggprodukter, samtidigt som du får i dig massor av vitaminer och antioxidanter som gör dig pigg och frisk."

Tyckte det stämde in på mig och gör det alltså med anledning för att bli piggare och för att det känns allmänt fräsch, inte för att gå ner i vikt eller så. Egentligen så verkar det som om man ska köra runt 3-7 dagar, men det kommer jag aldrig att klara av. Tänker att 1-2 dagar iallafall är bättre är ingenting, det kan ju inte skada mig liksom.

Var uppe redan vid 07.30/08.00 imorse och startade dagen med en färskpressad apelsinjuice. Nu kände jag att det var dags för något "matigare" och slängde ihop en juice på ingredienserna ovanför, använde alltså inget recept utan körde lite på måfå. Grönkål, en näve spenat, ca fyra broccolihuvuden, en fjärdedels gurka, två st kiwis (med skalet på!!! Viktigt då det är där alla vitaminer finns), en halv pressad apelsin, några bitar ingefära, en banan och kranvatten var vad jag hade i, anpassa ingredienser och mängd efter vad du själv tycker om!

Jag glömde ha i citron när jag mixade, så jag pressade istället i en halv när juicen var klar och blandade. Blev supergott, helt ärligt alltså! Beror ju såklart på vad man gillar, men jag älskar gröna juicer som smakar nyttigt.

Kommer köra den här mini-detoxen på mitt eget vis och kommer vara snäll mot mig själv. Kommer dricka kaffe, som man annars ska utesluta under detox, på morgonen och kommer dricka så många juicer jag vill och behöver. Med min aptit och med tanke på hur mycket jag älskar mat så kommer jag att bli väldigt imponerad av mig själv om jag klarar två dagar! Eftersom att jag är sjuk och inte kan träna så är det ett ypperligt tillfälle att köra detoxen nu, eftersom att man inte ska köra någon högintensiv eller tung träning under perioden utan endast ta promenader. Passar mig perfekt med andra ord!

Gillar

Kommentarer

Misspiink
Misspiink,
Dricker du bara en juice om dagen eller kör du liksom vanlig tid och gör en juice istället för mat?
nouw.com/misspiink
moamattsson
moamattsson ,
Flera juicer om dagen! Förmodligen oftare juice än vad man har mattillfällen annars en vanlig dag. Jag är redan inne på min tredje juice för dagen nu:)
nouw.com/moamattsson
Misspiink
Misspiink,
Okej tack! 😊
nouw.com/misspiink
Saagaas
Saagaas,
Åå jag ska nog också prova i en dag eller så, verkar nyttigt som bara den!
nouw.com/saagaas
moamattsson
moamattsson ,
Gör det så kan vi peppa varandra!!! Det tror jag med!
nouw.com/moamattsson
Caroline
,
Måste bara säga hur mycket jag gillar din blogg, och du verkar vara så himla härlig och äkta. Tack för inspo med juicerna också, tänkte börja lite nyttigare liv idag hehee.. Ska testa den du gjorde precis! Kramiiis
moamattsson
moamattsson ,
Bästa, bästa du<333 Den här kommentaren gick rätt in i hjärtat på mig. Tack! Och kuuuul<3 Kram!
nouw.com/moamattsson
amanda
,
Bli vegan istället så slipper du må dåligt
moamattsson
moamattsson ,
Varför tror du att jag mår dålig?:(
nouw.com/moamattsson
amanda
,
Trött, konstant sötsugen...
JenniferBergh
JenniferBergh,
Måste verkligen testa detta! Tack för inspo fina Moa!😊
nouw.com/jenniferbergh
moamattsson
moamattsson ,
Gör det!!:D Tack själv finis!
nouw.com/moamattsson
Corre,
Bra tips
From corinasblogg.for.me
corinasblogg.for.me
Emmy
,
Tack för inspirationen! Jag fick med mig min kille och vi har kört hela dagen idag sen jag läste det här. Jag tänkte att det skulle vara så enkelt när jag bara tänkte på det men nu sitter vi båda här och biter nästan på naglarna av sug på ALLT annat vi har hemma haha.. men vi ska försöka hålla det här i 2 dagar iallafall.
Btw så älskar jag din blogg, klickar in här många gånger om dagen och det är den enda bloggen jag strikt läser. Du är grym!!
moamattsson
moamattsson ,
Tack själv för dina fina ord, så kul att höra!<3<3<3 Haha och jag vet, det är verkligen jobbigare än man tror. Jag var tvungen att gå ut på en lång promenad nyss för att tänka på något annat än vad som finns i kylskåpet. Ett tips är dock att göra en juice/smoothie på avokado, det är riktigt mättande! DU är grym!
nouw.com/moamattsson
Ola
,
Vill inte låta allt för pretentiös i mitt uttalande med allt som har med detox att göra är kvacksalveri, det fungerar inte riktigt så. Kroppen lagrar inga slagg produkter. Finns inga juice och banandieter som fungerar så som dom marknadsförs. Om man bara dricker juice tror jag man snarare bollar lite för mycket med sitt insulin.
moamattsson
moamattsson ,
Tjena Ola, kul att du läser min blogg!:) för det första så är det ingen diet och för det andra så måste jag säga, utan att låta för hård, att det låter rätt korkat att tro att extra mycket vitaminer under 48 timmar skulle bidra på något annat vis än positivt. Men något annat som är positivt är ju att man inte måste prova det heller! Alla gör ju precis som dom vill!:D Kram!
nouw.com/moamattsson
Freja
,
Det är dock bevisat att detox inte funkar...

Instagram