Hur jag redigerar mina bilder

Tips, Foto, Frågor & Svar

Får väldigt ofta kommentarer på både Instagram och här på bloggen om hur jag redigerar mina bilder. Och det är väldigt simpelt, så jag tänkte visa er. Jag använder mig utav appen VSCO. Så om ni inte redan har den, börja med att ladda ner den i App Store. Där finns det massa snygga filter och bra funktioner att redigera sina bilder med. Grejen är dock att sedan Instagram utvecklade sin egna redigering via appen så efterliknar den VSCO väldigt mycket, vilket är bra såklart. Så nästan allting jag gjort med de här två bilderna går att göra via Instagram också, förutom ljust "basfiltret". Men eftersom jag är mer van vid VSCO och använt det hur länge som helst så redigerar jag alltid där ändå! Sen kan man ju slänga på ett extra filter på Instagram också när man redigerat i VSCO. Iallafall, såhär ser det ut när jag redigerar mina bilder till Instagram. På bloggen ser det ibland lite annorlunda ut ifall jag bloggar från datorn, men det kan ni se mer utav i detta (länk) inlägget!

Före och efter

Använder filtret F2 och drar upp det till +7. Lägger på +1 på exposure vilket gör bilden ljusare

Drar upp sharpen dvs skärpan på bilden till +1 och drar ner temperature till -1 så att färgerna i bilden blir kallare

Väljer grönt +6 på shadows och blå +6 på highlights.

Före och efter

Gör inprincip samma sak här, använder samma filter bara att jag gör det starkare. Och kör på röd skugga istället för grön och så kontrast.

Superenkelt! Går på två minuter och blir hur bra som helt om jag får säga det själv, heja VSCO!

PS. Jag printade nästan alla steg-för-steg bilder var för sig efter att jag var helt klar med redigeringen, så om ni tycker att de bilderna ser likadana ut så är de antagligen det!

Gillar

Liknande inlägg