Grönkålspasta med pinjenötter & parmesan

Mat & Recept

Hej gänget! Jag hittar inte min sladd till kameran så kan inte lägga över några bilder, får leta reda på den senare idag men så länge så tänkte jag bjuda på ett recept. Vi åt den här pastan hemma härom dagen och den är sååå god! Krämig pasta måste ju ändå vara något bland det godaste vi har i det här landet, visst?

Du behöver:
2 Schalottenlök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Olivolja
200 g Grönkål
3 dl Vispgrädde
100 g Riven parmesan (ca 2 dl)
5 msk Rostade pinjenötter
1 tsk Rivet citronskal
En skvätt färskpressad citronsaft
Flingsalt och nymalen svart peppar
400 g Valfri pasta

Gör såhär: Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna och grovhacka bladen.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och fräs det sedan i en stekpanna med olivolja i några minuter. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka upp pastan.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop. Blanda i pastan i stekpannan samt parmesan, pinjenötter, citronskal och citronsaft. Rör ihop allting ordentligt och smaka av med salt och peppar. Voila!


Gillar

Kommentarer

Agnesahlin
Agnesahlin,
Låter gott!
nouw.com/agnesahlin
sottochsalt
sottochsalt,
Alexandra_Wiberg
AlmaLinneaFrobe
AlmaLinneaFrobe,
mikaelaandersson
mikaelaandersson,
Guu va gött! 😊
nouw.com/mikaelaandersson
Karolinastahlberg
Karolinastahlberg,
Måste prova 😍 ser så jäkla gott ut!
nouw.com/karolinastahlberg

Instagram