Den ultimata jullistan

Listor

Lånade en #jultag med julfrågor från Lovisas fina blogg så här kommer frågorna och svaren!

MEEEERRY CHRISTMAS 

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar!

2. Skumtomtar eller knäck? Skumtomar, kan äta hur många som helst!

3. Ischoklad eller marsipan? Hm, inget superstort fan av något av alternativen... Men ischoklad tror jag.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar! Bästa på julbordet.

5. Julkorv eller julskinka? Inget, men måste jag välja så julskinka.

6. Lax eller sill? Lax.

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Revbensspjäll men äter aldrig det på jul?

8. Paradis eller Alladin? Spelar verkligen ingen roll haha...

9. Sylta eller pastej? Usch och fy absolut INGENTING.

10. Glögg eller julmust? Glögg! Gillar inte julmust alls egentligen, men dricker det såklart på julafton ändå för stämningen haha.

11: Rödbetssallad eller dopp i grytan? Aldrig smakat dopp i gryta och utifrån bilderna jag googlade mig till så vill jag inte göra det heller... Så rödbetssallad isf, men gillar inte det heller.

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt? Alltså omg har alltid beskrivit mig själv som någon som "gillar allting" i matväg men nu när jag skriver den här listan så inser jag att det absolut inte är sant haha. Aldrig smakat ris a la malta, är jag konstig då? Och risgrynsgröt är inte GOTT men jag skulle kunna äta det på jul bara för att liksom...

13. Äpplemos eller senap? Inget... Men äpplemos om jag måste välja.

14. Hemma eller borta? Hemma!<3<3<3

15. Utomlands eller Sverige? I Sverige alla dagar i veckan, aldrig blivit samma grej de gånger jag firat jul utomlands.

16. Ge eller få? Både och men måste jag välja så tar jag få... Sorry not sorry.

17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Mysteriet på Greveholm! Kollade på den förra året som julkalender istället för den som gick på TV.

18. Chokladkalender eller paketkalender? Åh när jag var liten så hade vi den mysigaste paketkalendern som hängde på väggen, mamma hade broderat den själv och den var så fin. Hängde ett nytt paket under respektive datum varje dag och jag få allting mellan ett tuggummi till en tröja. Men chokladkalender är bra fint det med!

19. Plastgran eller äkta? Senaste åren så har vi faktiskt kört på plastgran och jag gillar det. Den håller sig fin och så kan man ju köpa spray så att den luktar granbarr.

20. Arne Waise eller Ernst? Arne Waise såklart, fick panik när majoriteten hade svarat "Ernst" när Lovisa ställde frågan på Twitter.

21. När vill du att första snön ska falla? Lucia kanske?

22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Ja och det är hemskt för julstämningen.

23. När tycker du att det är dags att pynta? Från och med första advent är det acceptabelt och då brukar vi börja lite smått här hemma, men runt lucia så åker gran och allt fram!

24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Tjafsa, trots att det är jul så blir det något småtjafs i min familj...

25. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Röd, grön, guld, glitter och möjligtvis blå och silver med.

26. Kan du komma på något negativt med julen? Att alla inte är såpass privilegierade att de kan känna samma kärlek som mig till den. Blir ledsen i kropp och själ över att tänka på att någon ska behöva vara ensam på julafton, eller ännu värre hemlös. Och så all stress och press som många känner. Tycker det är hemskt tex att många skolor envisas med att man ska köpa julklappar till varandra i klassen för en viss summa, alla har verkligen varken råd eller lust.

27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? MEEEEER JUL, ge mig meeeer jul! Är alltid deppig för att julafton är över när jag vaknar upp dagen efter.

28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Allt julpynt både hemma och på stan i affärer osv, samt julbak med allt vad det innebär (både att äta och doften). Jul på Liseberg är mysigt också! Julkalendern när man var mindre också, kan fortfarande kolla på den men den ger mig inte alls samma känsla som förr.

29. Leker du i sn��n, åker pulka eller bygger snögubbar? Naee det var längesen nu faktiskt...

30. Vilken är din favorit julfilm? Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

31. Klär du dig fint på julen? Ja och jag älskar det.

32. När öppnar du dina julklappar? Efter Kalle!

33. Julönskningar? Om vi syftar på paket så har jag önskat mig en väska och ett påslakan, men den listan kan säkert fyllas på i dagarna... Utöver det så önskar jag mig en vit jul med glada miner.

34. Vilken är din favoritjullukt? Apelsin med nejlikor, och papparkaksdoft är bra mysigt det med.

35. Vad heter din/dina favoritjullåtar? Åh jag skulle aldrig kunna välja en... Älskar verkligen alla jullåtar, svenska som engelska.

36. Gör du snögubbar? Det var väldigt länge sedan.

37. Favoritjulkalender? Karusellerna sover.

38. Konstigaste julklappen? En fågelhålk för 500 kr från mina föräldrar, wtf? Det sägs ju att man ska bli glad för tanken men var det ens en tanke bakom det haha...? Visst om det hade varit en liten rolig grej bara men 500 kr?! Då kunde jag fått någon vanlig fin present istället ju...

39. Vad är viktigast på julen? Att min familj är samlad och att allting går till som det alltid har gjort, samma schema som vi har haft i alla år. Alla ska kolla Kalle och julklapparna öppnas alltid efter Kalle, tex.

40. Hur är din jul? Varm (känslomässigt och inte vädermässigt haha), genuin och traditionell. Förmodligen den bästa tiden på hela året!

  • Listor

Gillar

Kommentarer

agnesvera
agnesvera,
Jättekul inlägg
nouw.com/agnesvera
nicolinaloof
nicolinaloof,
Älskar den där bilden! Så fin!
nouw.com/nicolinaloof
amandasääv
amandasääv,
Vad kul och läsa. Får man låna och lägga upp? 😊
nouw.com/amandasääv

Instagram